Αλέξης Σαββόπουλος

Γιατί ο Άρης έχει ανάγκη τον καλό Τζεμπούρ

Στέκομαι στην καθαρά αγωνιστική προσέγγιση και την ενσωμάτωσή του στην ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου. Το πόσο πολύ χρειάζεται για το πλάνο του ο 58χρονος τεχνικός, τον καλό Τζεμπούρ.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Μπορεί να ήρθε στο παρά ένα των μεταγραφών, είναι πολύ πιθανό όμως να αποτελέσει τον στυλοβάτη της επιστροφής του Άρη στη Σούπερ Λίγκ. Στον Ράφικ Τζεμπούρ αναφέρομαι αλλά όχι στα… παραφερνάλια της απόκτησής του. Δηλαδή τον ντόρο που έκανε, την εμπορική απήχηση που μπορεί να είχε, το μήνυμα που ενδεχομένως έστειλε στις άλλες ομάδες που έχουν βλέψεις ανόδου, στις συζητήσεις για τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του και αν θα μακροημερεύσει στους κίτρινους και τη Θεσσαλονίκη. Αυτό θα το δείξει ο χρόνος….

Στέκομαι στην καθαρά αγωνιστική προσέγγιση και την ενσωμάτωσή του στην ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου. Το πόσο πολύ χρειάζεται για το πλάνο του ο 58χρονος τεχνικός, τον καλό Τζεμπούρ. Τέτοιο παίκτη η αλήθεια είναι δεν είχε ο Άρης. Να κρατήσει μπάλα, να ανεβάσει όλη την ομάδα, να πάρει φάουλ, να ντουμπλάρουν οι δυο πλαϊνοί χαφ και να έχει περισσότερες επιλογές απειλής προς την αντίπαλη εστία ο Άρης. Οι άλλοι δυο επιθετικοί της ομάδας, δηλαδή ο Ίλιτς και ο Καπνίδης έχουν άλλα χαρακτηριστικά. Βλέποντας τα μέχρι σήμερα φιλικά της ομάδας, εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι οι κίτρινοι δεν είχαν αυτό που λέμε το εύκολο γκολ, λαμβάνοντας βέβαια υπόψη ότι αντιμετώπισαν πλην Αγροτικού Αστέρα, ομάδες από τη Σούπερ Λιγκ συν ότι λείπουν σε μεγάλο βαθμό οι αυτοματισμοί.

Υπήρχε μια δυσκολία την οποία έχει επισημάνει ο Έλληνας τεχνικός και ελπίζει ότι με την προσθήκη του αλγερινού θα αμβλυνθεί.

Πηγαίνοντας σιγά-σιγά προς την πρεμιέρα των υποχρεώσεων, είτε αυτό ξεκινήσει το άλλο σαββατοκύριακο είτε πάρει μια μικρή αναβολή, η προσαρμογή του Τζεμπούρ στην ομάδα, θα δώσει την δυνατότητα στον Αναστόπουλο να βάλει μπρος το τελικό μοντάρισμα. Να αποφασίσει για τις βασικές του επιλογές σε πρόσωπα και συστήματα. Η παρουσία του 32χρονου φορ του δίνει δυο επιλογές. Να παίξει με αυτόν στην κορυφή πηγαίνοντας τον Ίλιτς στην αριστερή πλευρά αλλά να δοκιμάσει και το 4-4-2, ειδικά σε εντός έδρας παιχνίδια.

Το… άβολο για τον προπονητή του Αρη σε αυτή την περίπτωση είναι ότι μένουν εκτός ενδεκάδας οι πλάγιοι επιθετικοί που είναι πολλοί και καλοί (Ντούνης, Μιλούνοβιτς, Μπαργκάν). Βέβαια με τόσες πρωτοκλασάτες επιλογές αυτό είναι κάτι που θα κληθεί να διαχειριστεί σε κάθε παιχνίδι ο Αναστόπουλος, είτε εκτός είτε εντός.

Το καλό είναι ότι ο Τζεμπούρ ήρθε ορεξάτος. Έχει διάθεση, βγάζει ενέργεια, θέλει να καλύψει γρήγορα το χαμένο έδαφος και να ενσωματωθεί στην ομάδα. Αν ο Αναστόπουλος του βρει γρήγορα το ρόλο του και φυσικά και το… κουμπί του αφού αποτελεί μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, ίσως αποδειχθεί η πιο χρήσιμη μεταγραφή του καλοκαιριού, έστω και στα… χασομέρια…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x